Miten mitataan kalusteovia tilatakseen vaihto-oven.

1.    Mittaaminen ei ole vaikea. Rullamitta, paperi ja kynä riittävät. Ovista tehdään ovilista.

2.    Mittaus tehdään nurinpuolesta koska siellä on terävät reunat. Mitat kirjoitetaan millimetreissä – teemme ovet milli-tarkkana. Yleensä kalusteovi on 2 – 5 mm pienempi kun runko. Esim. runko 400mm – ovi 396 mm.

3.    Kirjataan ylös saranoiden kätisyys – se määritellään tavan mukaan oven edestä katsottuna (ovi on kiinni). Esim.: vedin on oikealla – saranat vasemmalla. Oven saranaporaukset vasemmalla.

4.    Seuraavaksi mitataan saranaporaukset. Saranaporauksen upotukset ovat samoja – halkaisija 35 mm paitsi lasiovet ja erikoistapaukset. Etäisyys pystyreunasta on myös sama. Ainostaan etäisyys alareunalta ja yläreunalta vaihtelevat.                      

Saranaporaus alhaalla - oven alareunasta saranan keskelle.   Ovi avataan ja otetaan mitta alareunasta oven vipuun keskelle. Tämä on helpompi kun selvittää upotuksen keskiöpiste.


5.    Millit täytyy laskea mutta tarkkuutta ei tarvis stressata koska saranoissa on  1 – 3 mm säätövaraa. Toki yli 5 mm heitto jo vaikeuttaa asennusta.  

6.    Kaikki asiakkaamme ovat selvinnet tästä ja saivat uutta pintaa keittiöön ja oman suorituksen iloa. Hintakin palkitsee - sehän on vain murto-osa keittiöremontin hinnasta.

7.    Samalla tavalla mitataan myös vaatekaappien kalusteovet.

Huom.! alle 500e tilausten toimitusiaka on 20 - 30 työpäivää riippuen tehtaan linjan asetuksesta.