https://minikeittio.fi/image/cache/catalog/uudet2023/itse.tehty.aamiaskaappi-1170x600.jpg
user image

Keittiö fengshuita aamiaskaapilla - järjestystä ja lisää tilaa keittiöön

Nyt leivänpaahtimesi ja smoothiekoneesi löytävän paikkansa monitoimikomerosta, joka vapauttaa tilaa ja tuo järjestystä. Tämä ei ole vain tavallinen säilytysratkaisu, vaan keittiön ulkonäön ja toimivuuden parannus. Voiko mikroa säilyttää kaapissa? Kyllä voi, kun valitset oikeanlaisen puolikorkean komeron ja varmistat asianmukaisen ilmanvaihdon. Mittatilauskalusteiden avulla saat oman näköisesi keittiön.


Jaan tässä postauksessa itse tehdyn aamiaskaapin pikaohjeen.


 Miksi Tarvitset Aamiaskaapin?


1. Esteettisyys: Aina ei tarvitse tehdä suurta keittiöremppaa, pienillä muutoksilla saa jo paljon.


2. Tilansäästö: Saat käyttöösi enemmän työtilaa, kun laitteet ovat piilossa mutta silti helposti saatavilla.


3. Järjestys: Keittiö fengshuita! 


Kuinka Rakennat Omasi?


Keittiön monitoimikomeron DIY-rakennusprojekti vaatii sopivan kaapin, mittatilaustyönä tehdyt ovet, laadukkaat saranat ja työkalut,

kuten poran ja mittanauhan.


Eli täysin realistinen haaste! 


Aloita määrittelemällä, mihin haluat lisätilaa. Onko sinulla jo kaappi, joka voisi muuntautua pienten kodinkoneiden säilytys paikaksi? Vai pitäisikö rakentaa uusi? 


Mikäli teet täysin uuden lisäkaapin, harkitse esikoottujen runkojen valintaa, näin helpotat ja nopetat työtä huomattavasti.


Kannattaa myös tarkistaa Tori.fistä ylimääräisiä kaappien runkoja tai hyllykaappeja, jota voisi hyödyntää kun rakennat uutta.


Vinkkinä: Ikean laadukkaat Metod sarjan rungot taipuvat moneen käyttöön. 


Saranat ja mekanismit 


Saranojen valinta on avainasemassa keittiön piilokaapin rakentamisessa. Salicen -nostomekanismisarjat ovat erinomainen, budjettiystävällinen valinta. 

Nostosaranoita löytyy erilaisia, mutta EvoLift Parallel malli on paras valinta tähän, ovi nousee tarpeeksi ylös, eikä ole kahvin keittelyn tiellä. 

Salicelta löytyy myös helppokäyttöisten asennusohjeiden lisäksi mahtava asennusvideo, mikäli oppimistyylisi on enemmän visuaalinen. 


Olisiko kaapin sisään taittuva pocket door siistimpi valinta? 


Saranavaihtoehtoja löytyy toki erilaisia, tärkeintä on valita omaan tilaan sopivin vaihtoehto.  

Edullisimmasta päädystä löytyy myös toimiva taiteovi, jonka toimivuus ei kuitenkaan vaikuta yhtä sujuvalta pienessä minikeittiössä. Kaapin sisään menevät taiteovet vaativat kaapin sisään liukumista varten tarpeeksi tilaa, joten pienissä tiloissa tai seinärakenteissa, joissa ei ole tarpeeksi syvyyttä, niiden asentaminen ei välttämättä ole paras ratkaisu.


Kun haluttu mekanismi on valittuna on aika mitata ja tilata sopiva kalusteovi joka sopii myös vanhoihin runkoihin.


Minikeittio.fin nettikaupassa saat tilattua yhden oven mittatilaustyönä 8e pientoimituslisällä. 

 

Nyt noudata vain sarana toimittajasi ohjeita ja suorita asennustyö! 

 

Muista, tämä projekti ei ole pelkästään käytännöllinen, vaan myös mahdollisuus tuoda persoonaasi keittiöön. Valitse materiaalit ja värit, jotka sopivat keittiösi ilmeeseen. Ja mikä parasta, voit aina sanoa vieraillesi, että loit sen itse.

Tags: